Transport och kommunikationer

Flygplan som tankas med biobränsle

Goda transportförbindelser bidrar till Karlstads positiva utveckling som mötesdestination.

Karlstad är centralt beläget i Skandinavien vid Vänerns norra strand, mitt emellan Stockholm, Oslo och Göteborg. Restiden är cirka två till tre timmar till respektive stad. Avstånden är 31 mil mellan Karlstad-Stockholm, 23 mil mellan Karlstad-Oslo och 25 mil mellan Karlstad-Göteborg. Att resa till Karlstad är enkelt. Du tar dig smidigt hit med flyg, tåg, bil eller buss.

Flyg smidigt till och från Karlstad

Karlstad Airport erbjuder reguljärflyg från och till Stockholm Arlanda, Frankfurt och Jönköping. Väl här tar du dig enkelt från flygplatsen in till centrum med flygbuss eller taxi på endast 20 minuter.

Nextjet flyger 46 turer i veckan mellan Stockholm/Arlanda-Karlstad
Nextjet har genomgående biljetter med SAS, KLM, Air France, Widerö, Qatar, Finnair. Detta innebär alltså att du får en genomgående biljett för hela din resa så bagaget skickas hela vägen och att du får ett bordingkort för hela din resan. För mer info besök www.nextjet.se

BMI och Lufthansa ger dig obegränsad frihet
Du har möjligheten att flyga från Karlstad, Jönköping via Frankfurt till ca 400 destinationer. Du når alltså 400 destinationer i världen 12 ggr i veckan, 2 ggr om dagen mån–fre, 1 gång om dagen lör–sön direkt från Karlstad! På Karlstad Airport checkar vi in ditt bagage till slutdestination via BMI Regional och Lufthansas flyg.

För mer info besök www.bmiregional.com och www.lufthansa.com

Till fots eller per båt - du bestämmer

För att lättast ta sig fram i Karlstad kan du naturligtvis promenera. Här är det nära till det mesta. Annars kan du åka stadsbuss eller varför inte låna en Solacykel eller hoppa på en av våra populära båtbussar under sommaren?

Vilket sätt du än väljer att ta dig fram på så kommer du slås av värmen. Värmen från människorna som hjälper dig hitta rätt. Och naturligtvis värmen från ”Sola i Karlstad”. Och det är vi extra stolta över!

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret här så skickas dina synpunkter till den som är ansvarig för sidan. Skriv in din e-postadress så kan vi kontakta dig. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats!

      ×

Uppdaterad den