Forskning och utbildning

Karlstads universitet

Ett nära samarbete mellan mötesindustrin i Karlstad och Karlstads universitet bidrar till stadens attraktivitet som mötesdestination. 

Karlstads universitet med sina nära 13 000 studenter och 1 200 forskare, lärare och administratörer erbjuder cirka 50 utbildningsprogram och 700 kurser inom exempelvis humaniora, teknik, undervisning och vård. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap är universitetet etablerat på en hög akademisk nivå. Utbildning och forskning sker i nära dialog med näringsliv och offentlig verksamhet. Universitetet ser det som sitt uppdrag att utmana det etablerade och utforska det okända.

Karlstads universitet har idag åtta strategiska forskningsmiljöer: CTF-Centrum för tjänsteforskning, Digicom, Genus, Hälsa, Kulturvetenskap, Regionala Samhällsbyggen, Teknik och Vetenskap i Samverkan samt Utbildningsvetenskap. 

Miljön runt universitetet präglas av närhet till skogen och utsikt över Vänern. De goda kommunikationerna gör att du når Karlstads centrum på 10 minuter. Universitetet har en öppen formgivning för att främja möten och erbjuder en av landets mest inspirerande studiemiljöer. Arkitektur och inredning har det värmländska landskapet som förebild, med konstverk och utsmyckningar som sätter fart på kreativiteten och ger ny inspiration.

Solen är Karlstads universitets symbol. Den symboliserar liv, värme och energi. Den ger ljus och står för upplysning och växtkraft. Precis som Karlstads universitet.

I Karlstad finns även ett antal kvalitativa YH-utbildningar (yrkeshögskola) som samarbetar nära med näringslivet både vad gäller utbildningsinnehåll och praktik.

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret här så skickas dina synpunkter till den som är ansvarig för sidan. Skriv in din e-postadress så kan vi kontakta dig. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats!

      ×

Uppdaterad den