Fakta Karlstad

Karlstad är en idealisk mötesstad med god kapacitet vad gäller både möteslokaler och boende.

Med cirka 1 500 hotellrum och nära 3 000 bäddar i Karlstad finns möjligheter att stå värd för till och med de största roterande mötena. Centralt beläget vid Klarälvens strand ligger det nybyggda Karlstad Congress Culture Centre (Karlstad CCC) som är en av nordens största och mest moderna mötesanläggningar. Inte långt från centrum ligger Karlstads Universitet som med sina 13 000 studenter, unika möteslokaler och betydande forskning starkt bidrar till Karlstads attraktionskraft som mötesstad. Löfbergs Lila Arena, hemmaarenan för hockeylaget Färjestad BK, kan även husera större möten, konferenser och kongresser.    

Karlstad är centralt beläget i Sverige vid Vänerns norra strand, mitt emellan Stockholm, Göteborg och Oslo. Karlstad har nästan 90 000 invånare och har många kvalitativa krogar och restauranger. Staden är kanske mest känd för ”Sola i Karlstad” – en servitris vid namn Eva Lisa Holtz, som ägde en krog i gamla Karlstad. Hon blev känd för sitt glada och ”soliga” humör och än idag refererar många människor till Sola när man talar om Karlstad. Förutom närheten till Vänern, är vattnet ständigt i fokus i staden. Klarälven ger staden karaktär med sina åtta förgreningar som mynnar ut i Vänern. 

Läs mer om Karlstad här.

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret här så skickas dina synpunkter till den som är ansvarig för sidan. Skriv in din e-postadress så kan vi kontakta dig. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats!

      ×

Uppdaterad den