Frågor och svar

Möte KCCC

Här listar vi en del av de vanligt förekommande frågorna till Karlstad Convention Bureau och tillhörande svar.

1) Kostar det något att anlita Karlstad Convention Bureau?

Svar: Nej, våra tjänster är kostnadsfria. Vårt uppdrag är att hjälpa dig som potentiell mötesbokare av en konferens eller kongress i Karlstad att få så bra information som möjligt om Karlstad som mötesdestination och hjälpa dig igenom bokningsprocessen. Karlstad Convention Bureau är din ”one-stop-shop” för alla olika typer av möten i Karlstad: konferenser, kongresser, kickoffer, företagsevent, utbildningsdagar, produktlanseringar med mera.

2) Vilka tjänster erbjuder Karlstad Convention Bureau?

Svar: Vi erbjuder en mängd kostnadsfria tjänster, exempelvis:

  • vi ger dig skräddarsydd information om Karlstad som mötesstad utifrån era behov
  • vi tar fram lämpliga förslag på möteslokal, logi, transport, underhållning, konferenservice med mera.
  • vi gör preliminärbokningar på möteslokaler, hotell, restauranger och så vidare åt er
  • vi har mycket goda kontakter inom kommuner, landsting, näringsliv samt Karlstads universitet och kan hjälpa dig som ”spindeln i nätet”
  • vi har mycket god lokalkännedom
  • vi kan hjälpa er att ta fram formella mötesanbud/-ansökningar, så kallade bids
  • vi agerar projektledningsstöd för mötesvärden/organisationen
  • vi arrangerar site inspections och visningsresor till Karlstad
  • vi förser er med marknadsföringsmaterial om Karlstad, till exempel broschyrer, presentationer, roll-ups, foton och filmer
  • vi ger er förslag till sociala aktiviteter och utflykter

3) Varför skall jag vända mig till Karlstad Convention Bureau om jag är intresserad av att eventuellt förlägga vårt möte i Karlstad?

Svar: Vi är en oberoende part som ger dig kostnadsfri rådgivning. Baserat på era unika mötesbehov kan vi sätta dig i kontakt med lämpliga hotell, mötesanläggningar, restauranger, aktivitetsbolag, lokala transportfirmor med mera. Vi hjälper er att spara tid, pengar och resurser.  

4) Hur är kommunikationerna till Karlstad?

Svar: Karlstad är centralt beläget i Skandinavien, mitt emellan Stockholm, Oslo och Göteborg. Att resa till Karlstad är enkelt. Du tar dig smidigt hit med flyg, tåg, bil eller buss. Restiden är cirka två till tre timmar till respektive stad. Avstånden är 31 mil mellan Karlstad-Stockholm, 23 mil mellan Karlstad-Oslo och 25 mil mellan Karlstad-Göteborg. Karlstad Airport erbjuder reguljärflyg från och till Stockholm Arlanda, Frankfurt och Alicante. Väl här tar du dig enkelt från flygplatsen in till centrum med flygbuss eller taxi på endast 20 minuter. Väljer du istället att åka tåg eller buss till Karlstad kommer du direkt in till centrum.

5) Hur stor är hotellkapaciteten i Karlstad?

Svar: I Karlstad finns ett tjugotal hotell och vandrarhem som tillsammans uppbringar cirka 1 500 rum och närmare 3 000 bäddar. De flesta av dessa ligger inom gångavstånd från citykärnan, tåg- och busstationen och kongressanläggnigen Karlstad Congress Culture Centre.

6) Hur arbetar Karlstad med hållbar utveckling och miljöarbete?

Svar: Karlstad är även en av initiativtagarna till att skapa världens första mötesregion för hållbar utveckling. Karlstad är även en av Sveriges främsta cykelstäder. Karlstads kommun satsar 15 miljoner kronor per år på att underhålla och bygga ut stadens cykelvägar. Lokaltrafiken är väl fungerande och stora investeringar görs för utökad busstrafik med biogas. I februari 2008 diplomerades Karlstad, som sjätte staden i Sverige, till Fairtrade City.  I mars 2011 blev Karlstad dessutom utsedd till Sveriges Fairtrade-huvudstad. Restaurangen på Karlstad CCC, Karl IX, är en av endast 40 restauranger i hela Sverige som är miljömärkt med Svanen. Dessutom bidrar Karlstad CCC aktivt i arbetet med att ta fram en särskild miljöcertifiering för mötesanläggningar.

7) Vilken typ av möteslokaler finns i Karlstad?

Svar: I Karlstad finns lokaler för alla mötesbehov. Från mindre styrelserum till kongressalen på Karlstad CCC som har kapacitet för 1 604 personer. Från ultramoderna universitetssalar till gamla fängelsehålor. Från konferenshotell till naturreservat. Från travbanan till hockeyarean. Karlstad Convention Bureau hjälper dig hitta det mest lämpliga alternativet baserat på era lokalbehov.  

8) Jag skulle vilja ha mer detaljerad information om Karlstad som mötesstad. Var hittar jag det?

Svar: Ladda ner vår informationsbroschyr online här eller kontakta oss på meeting@visitkarlstad.se eller telefon +4654-157150 så skickar vi dig information via post. 

9) Jag vill veta mer. Hur går jag vidare?

Kontakta Karlstad Convention Bureau så ger vi dig kostnadsfri rådgivning.

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret här så skickas dina synpunkter till den som är ansvarig för sidan. Skriv in din e-postadress så kan vi kontakta dig. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats!

      ×

Uppdaterad den