Anrika dansrestaurangen Sandgrund i Karlstad är hem för konstnären Lars Lerins målningar.

Lars Lerin fastnade för Sandgrund

Den populäre konstnären hade fått förfrågningar från många håll, men fattade själv tycke för Sandgrundsbyggnaden som låg mitt i ett kulturstråk, nära centrum och i en vacker naturmiljö.

– Det är en spännande byggnad och det ska bli roligt att sätta liv på det där huset. Det har nästan sett ut som ett fort, men nu hoppas jag på att det ska bli en levande och rolig plats med mycket ljus, sa Lars Lerin då. Nu när några år gått är det många besökare från hela Sverige som vallfärdar till konsthallen.

Om Lars Lerin

Lars Lerin är född 1954 i Munkfors. Han studerade vid Gerlesborgsskolan 1974-75 och vid Valands konsthögskola i Göteborg 1980-84. Lars Lerin räknas som en av Nordens främsta akvarellister och har ställt ut i såväl samlings- som separatutställningar på gallerier och museer i Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Färöarna, Island, Norge, Tyskland, USA. Är representerad i kommuner, landsting och på museer i såväl Sverige som Norge. Författardebuten kom 1983 och sedan dess har han gett ut en lång rad böcker med egna texter och bilder på det egna förlaget Syntryck.

Konsthallen Sandgrund Lars Lerin

Här kan du kunna njuta av Lars Lerins tavlor i en öppen och ljus lokal. I konsthallen finns även en butik med försäljning av Lars Lerins böcker och vill du ta en en fikapaus kan du göra det i ett café som har en vacker utsikt över Klarälven.

Konsthall som förnyas

Lars Lerin är väldigt produktiv och allt får inte plats i konsthallen samtidigt. Därför hängs det om ungefär en gång per år för att hålla konstutställningen levande. Det är inte ovanligt att så mycket som två tredjedelar av basutställningen byts ut. Sandgrund Lars Lerin är alltid värt ett besök även om du besökt konsthallen tidigare.

Gästutställare

2 september - 8 november Gästutställare: Hans Strand

11 november - 31 december Gästutställare: Barbro Lindgren & Katarina Olausson

Läs mer om gästutställningar på Sandgrund här.

Karlstad satsar på kultur

Konsthallen ligger granne med Värmlands Museum och Sandgrundsparken. Följer man Klarälven en liten bit bort hittar man även två andra stora kulturhus, Wermland Opera och konferensanläggningen Karlstad CCC.

Välkommen till Karlstad och upplev en riktig kultursemester.

Sandgrund Lars Lerin
Västra Torggatan 28
054-10 07 80

Konsthallen är öppen tisdag – söndag kl. 11-16. Måndagar stängt.

Inträde 80 kr per person, skolungdom 20 kr. Du kan även köpa ett årskort för 250 kr.

Parkering finns och konsthallen är handikappsanpassad. I konsthallen finns också en butik i receptionen där du finner vykort, affischer och böcker samt ett café. Djur är inte tillåtna i konsthallen.

www.sandgrund.org

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret här så skickas dina synpunkter till den som är ansvarig för sidan. Skriv in din e-postadress så kan vi kontakta dig. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats!

      ×

Uppdaterad den