Parkeringsplatser i Karlstad

Mitticity parkering

Det finns sex centralt belägna p-hus i Karlstad som tilsammans med allmänna parkeringsplatser på gatumark erbjuder närmare 4000 p-platser för våra besökare.

Parkeringsplatser för rörelsehindrade

Det finns omkring 50 parkeringsplatser för rörelsehindrade på gatumark i centrala Karlstad.
En tidsbegränsning på tre timmar har införts för de parkeringsplatser som ligger i centrumkärnan för att öka tillgängligheten. Du kan även parkera på vanliga parkeringsplatser som ligger på gatumark utan att erlägga avgift.

Vill du parkera ditt fordon längre än 24 timmar?

Om du behöver parkera ditt fordon en längre tid, finns det tre platser i Karlstad där det är tillåtet att stå parkerad sju dygn i sträck. Det är på parkeringsområdena vid Sävegatan på Sundsta, vid Kanikenäsgatan på Herrhagen och vid Kvarnbergsgatan 52 på Kvarnberget.

Hur du betalar din parkeringsavgift

Du kan betala din parkeringsavgift på ett flertal sätt. Med kontant betalning, med kort, telefonparkering eller SMS-parkering.

Kontant
Betalas med mynt i biljettautomaten.

Med kort
Samtliga biljettautomater är utrustade för att kunna ta emot bensinkort, betalkort och kontokort.

Telefonparkering
I Karlstad finns för närvarande två företag som kan erbjuda denna tjänst, Tele P och Easypark. Du ringer upp dem och sluter ett avtal. Du får en dekal hemskickad som ska sättas väl synligt i fordonets framruta. Nästa gång du ska parkera ringer du upp det telefonnummer som du fått angivet. Via mobilen kan du sedan knappa dig fram för att ange tid och rätt taxa. När du lämnar din parkering ringer du upp igen för att checka ut. På detta sätt betalar du endast för de faktiska kostnaderna.

Sms-parkering
Du kan betala för din parkering via ett SMS till MOBILL. Sms:a in zonnummer (finns på Mobills p-automatdekal) <mellanslag> och ditt registreringsnummer till 72395.
Till exempel: 110 ABC123.

Efter din beställning får du ett sms-svar som gör din parkering giltig i en timme (om inget annat anges). Då tio minuter återstår av din parkeringstid får du en förfrågan om att förlänga. Observera att inget avtal krävs med operatören för att kunna nyttja tjänsten sms-parkering. Du kan även betala för din parkering via Inteleon SMS-PARK genom att skicka ett sms till 0700-404040.

Läs mer om parkering i Karlstad på Karlstads kommuns webbplats.


Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret här så skickas dina synpunkter till den som är ansvarig för sidan. Skriv in din e-postadress så kan vi kontakta dig. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats!

      ×

Uppdaterad den