Varumärket °Karlstad

Som aktör i Karlstadsregionen kan du oavsett bransch, använda och därmed stärka varumärket Karlstad, när du ser en vinst i att kommunicera din tillhörighet till Karlstadsregionen. Utan att begränsas av formella kommungränser.

Här bredvid hittar du logotyper, texter, bilder och film som du gärna får använda dig av. Det finns även mässmaterial som vi gärna lånar ut samt profilprodukter som du kan beställa. 

Karlstads platsvarumärke används för att på ett enhetligt sätt marknadsföra och kommunicera platsen Karlstad som besöksstad, studentstad, etableringsort eller plats att bo på.

Varumärket får användas av alla som vill marknadsföra regionen mot besökare, näringsliv och andra målgrupper.

Logotypen °Karlstad är ett komplement till Karlstads kommuns logotyp och varumärke, den glada solen, som enbart får användas av Karlstads kommun för att kommunicera kommunens uppdrag och verksamhet inom till exempel vård, skola och omsorg.

Logotypen °Karlstad

Karlstad förknippas med solen och Karlstads kommun har sedan många år en glad sol som sin symbol. Solen ger energi och sprider värme. Karlstadsborna har sol i sinnet och är kända för sitt trevliga bemötande och sin gästfrihet. Allt detta mäter vi i grader Karlstad.

Tillsammans med undertexten ”varmt välkommen” förmedlar logotypen det som vi hoppas att alla våra gäster, nya invånare och företag ska känna. Varmt välkommen till Karlstad.

Logotypen finns på svenska och engelska i nio färger samt en svart och en negativ version. Den finns med fem olika underrader.

Hur du skriver gradertecknet °
PC-användare: Alt + 0176
Mac-användare: Option + shift + 8

Läs mer om varumärket i den grafiska handboken

°Karlstad

Karlstads kommun har det yttersta ansvaret för varumärket. 
Kontaktperson: Linda Olsson, 
kommunledningskontoret, kommunikationsenheten.
Tel: 054-540 10 23
E-post: linda.olsson@karlstad.se

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret här så skickas dina synpunkter till den som är ansvarig för sidan. Skriv in din e-postadress så kan vi kontakta dig. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats!

      ×

Uppdaterad den