Artscape 2017

Gatukonstnären Ledania är en av sju konstnärer som kommer att måla en fasad i Karlstad.

Artscape 2017 – Värmland är en gatukonstfestival och Skandinaviens största projekt inom urbankonst någonsin, sett till yta, deltagare och konstverk. Artscape består framförallt av storskaliga muralmålningar, men det blir även workshops, konstnärssamtal och guidade turer. Alla aktiviteter kommer att vara gratis och öppna för alla.

Tio kommuner i Värmland deltar i Artscape 2017 – Värmland och det ska bli cirka 25 konstverk. Startskottet  sker samtidigt i Karlstad, Forshaga och Filipstad under vecka 30.  Såväl internationella som svenska konstnärer medverkar.

I mitten av augusti ska alla målningar vara klara, i Karlstad blir det sju stycken. Målningarna kommer att finnas kvar så länge fastighetsägarna vill. Först söks ett tillfälligt bygglov, därefter kan man välja att söka ett permanent bygglov.

Konstnärer i Karlstad

Karlstads väggar kommer att målas av följande konstnärer:

    Smug (Australien)
    Hyuro (Argentina)
    Ledania (Colombia)
    Henric Thåg (Sverige)
    Sagie (Sverige)
    Case Maclaim (Tyskland)
    Pantonio (Portugal)

Väggar i Karlstad

Följande väggar kommer att målas i Karlstad:

  • Hemvägen 16 på Våxnäs, målas av konstnären Henric Thåg den 12-18 augusti.
  • Drottninggatan 15 i centrum, det vita huset med gaveln mot CGC, målas av konstnären Sagie den 24-28 juli.
  • Drottninggatan 41 B i centrum, den röda tegelbyggnaden vid busstationen med gaveln mot Drottninggatan, målas av konstnären Case Maclaim den 12-18 augusti.
  • Garvaregatan 9/Fabriksgatan 7 i Haga, med gaveln mot Gubbholmen målas av konstnären Smug den 24-28 juli.
  • River C Hotel i Haga med gaveln mot Karlstad CCC, målas av konstnären Hyuro den 13-18 augusti.
  • Styrbordsgatan 2 på Orrholmen, mot parkeringen vid Orrleken, målas av konstnären Pantonio den 24-28 juli.
  • Fagottgatan 70 på Kronoparken, Studenternas hus i Kronoparkens centrum, målas av konstnären Ledania den 12-18 augusti.

Workshops

Artscape kommer att hålla två workshops i Karlstad. Alla åldrar är välkomna för att tillsammans med erfarna konstnärer skapa permanenta konstverk - ingen förkunskap behövs! Mer info hittar du på artscape.se.

Tider och platser för workshops

  • 23 juli: Våxnäs, plank vid Parkleken Karmen
  • 13 augusti: Kronoparken, Fagottgatan 70

Om Artscape

Artscape är en geografiskt obunden ideell organisation som genomför gatukonst-/urbankonstprojekt. Sommaren 2014 genomförde Artscape Sveriges första gatukonstfestival någonsin i Malmö. Förra året blev Göteborg skådeplatsen för Skandinaviens dittills största gatukonstfestival - ett unikt projekt som involverade samtliga tio stadsdelar.

Artscape 2017 – Värmland genomförs med ekonomiskt stöd från de deltagande kommunerna, Region Värmland, PostkodLotteriets Kulturstiftelse och Nordsjö Färg.

Följ Artscape 2017 White Moose Project i sociala medier:

Facebook: @artscape.se
Instagram: @artscape_festival


Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret här så skickas dina synpunkter till den som är ansvarig för sidan. Skriv in din e-postadress så kan vi kontakta dig. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats!

      ×

Uppdaterad den