Varumärket °Karlstad

Färgskala för platsvarumärket

Karlstads platsvarumärke °Karlstad, har tagits fram för att skapa en enhetlig bild i marknadsföringen av Karlstadsområdet. Det får användas av alla som vill marknadsföra regionen mot besökare, näringsliv och andra målgrupper.

Logotypen °Karlstad är ett komplement till Karlstads kommuns logotyp och varumärke, den glada solen, som används för att kommunicera kommunens uppdrag och verksamhet inom till exempel vård, skola och omsorg.

Alla aktörer oavsett bransch, kan använda och därmed stärka platsvarumärket Karlstad, när de ser en vinst i att kommunicera sin tillhörighet till Karlstadsområdet, utan att begränsas av formella kommungränser.

Läs mer om varumärket °Karlstad i varumärkesplattformen .pdf

Karlstads kommun har det yttersta ansvaret för varumärket.
Kontaktperson: Linda Olsson,
kommunledningskontoret, kommunikationsenheten.
Tel: 054-540 10 23
E-post: linda.olsson@karlstad.se

Logotypen °Karlstad

Karlstad förknippas med solen och Karlstads kommun har sedan många år en glad sol som sin symbol. Solen ger energi och sprider värme. Karlstadsborna har sol i sinnet och är kända för sitt trevliga bemötande och sin gästfrihet. Allt detta mäter vi i grader Karlstad.

Tillsammans med undertexten ”varmt välkommen” förmedlar logotypen det som vi hoppas att alla våra gäster, nya invånare och företag ska känna. Varmt välkommen till Karlstad.

Logotypen finns på svenska och engelska i nio färger samt en svart och en negativ version. Dessutom finns den även med tre olika underrader.

Hur du skriver gradertecknet °

PC-användare: Alt + 0176
Mac-användare: Option + shift + 8

°Karlstad

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret här så skickas dina synpunkter till den som är ansvarig för sidan. Skriv in din e-postadress så kan vi kontakta dig. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats!

      ×

Uppdaterad den